Pop, soul, disco en jazz in De Afzakkerij

VEGHEL – Als opwarmertje voor het 10-jarig jubileum van Cultuur Haven Veghel (CHV), komen er dit weekend weer twee bands optreden in Cultuurcafé De Afzakkerij in Veghel. Op zaterdag 30 maart komt Birdie Seven langs, zondag 31 maart is het de beurt aan X-tended.

Birdie Seven zal vanaf 21:00 uur gasten trakteren op een mix van traditionele jazz, American Songbook, Bebop en mainstream. De band heeft de afgelopen twee jaar enkele bandleden zien stoppen, maar zijn tegelijkertijd aangevuld met uitstekende vervangers, zoals Frits Landesbergen, die met zijn drums in een groot aantal orkesten te horen is.

Voor de vroegere vogels, die geen last hebben van een uurtje minder slaap door de zomertijd, zijn zondag vanaf 15:00 uur welkom om het optreden van X-tended bij te wonen. De zevenkoppige band brengt pop, soul- en discomuziek ten gehore. Bezoekers kunnen zich opmaken voor een middag waarin de voeten van de vloer gaan door de dansbare muziek van X-tended.

De week van 1 tot 7 april staat in het teken van het 10-jarig jubileum van CHV. Dat wordt gevierd met onder andere veel livemuziek, verzorgd door drie verschillende bands, bij Cultuurcafé De Afzakkerij.