Poorten bij de Schaapskooi weer veilig

14 nieuwe poorten bij de Schaapskooi in Schijndel

SCHIJNDEL – Met het sluiten van een nieuwe poort werd vrijdagmiddag het project ‘Het vervangen van 14 oude poorten’ afgesloten. De handeling bij de Schaapskooi in Schijndel werd verricht door de heer Naaijkens, voorzitter van de Stichting Landschap Het Groene Woud.

Vervangen van oude poorten
Veertien oude poorten die al 20 jaar dienst doen waren dringend aan vervanging toe. “De palen waren verrot en vielen om wat soms voor gevaarlijke situaties zorgde” zo zegt Frans Vonk plaatsvervangend voorzitter van De Schaapskooi die als projectleider bij dit project is betrokken. Vrijwilligers bij de Schaapkooi hebben de poorten geplaatst.

Subsidie van Stichting Landschap Het Groene Woud
De kosten, die waren begroot op ruim 9000 Euro kon De Schaapskooi niet zelf opbrengen. Maar bij de Stichting Landschap Het Groene Woud werd het vervangen van de poorten positief beoordeeld waarna een behoorlijk bedrag als subsidie beschikbaar kwam. Jeroen Naaijkens, voorzitter van de Stichting: “De Schaapskooi is een van de mooiste plekken en dat moet je wel onderhouden. Als de poorten gevaar opleveren dan moet je er wat aan doen. Voor nieuwe projecten is meestal wel geld maar voor onderhoud te plegen niet. En dan is hulp van Het Groene Woud welkom. Wij geven subsidie voor projecten die iets aan het landschap toevoegen en die door vrijwilligers worden gedaan. Het Groene Woud heeft daarvoor een fonds beschikbaar.

Weer 20 jaar mee
De poorten zijn na het vervangen weer veilig. “De nieuwe palen zijn van acaciahout en dat moet toch wel weer zo’n twintig jaar mee gaan”, is de verwachting van Frans Vonk.

Jeroen Naaijkens sluit een van de nieuwe poorten
Fotograaf: Jan van Oort
Het project nieuwe poorten wordt afgesloten
Frans Vonk (De Schaapskooi) en Jeroen Naaijkens (Stichting Het Groene Woud)