Politieke jongerendagen Meierijstad gaan over duurzaamheid

De politieke jongerendagen worden gehouden in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode

MEIERIJSTAD – Het thema van de politieke jongerendagen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs in Meierijstad is dit jaar ‘duurzaamheid’. Volgende week trapt het Elde College de jongerendagen af met een bezoek aan het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode. In juli volgen dan de leerlingen van het Fioretti College en Zwijsen College.

Komende woensdag maken 72 leerlingen van het Elde College kennis met de politiek en gaan ze in gesprek met raadsleden en ambtenaren. De leerlingen schrijven vervolgens een concreet raadsvoorstel, waarin duurzaamheid een rol speelt. Het is de bedoeling dat ze zelf een plan bedenken, onderbouwen en verdedigen. ’s Middags begint er een bijzondere raadsvergadering, waarin de leerlingen hun voorstellen presenteren en erover met elkaar in debat gaan.

Beste idee, debater en voorzitter
Uiteindelijk wordt er gestemd en zal duidelijk worden welk voorstel op de meeste steun kan rekenen. Tot slot maakt de jury, bestaande uit raadsleden, bekend welke groep het beste idee heeft, wie de beste debater is en wie de beste groepsvoorzitter is.