Politie vindt 18 kg chrystal meth in drugspand Veghel

VEGHEL - In het drugslab dat maandagavond in het centrum van Veghel is aangetroffen is 18 kilo aan eindproduct en 240 kilo aan vloeibare grondstoffen aangetroffen. Het LFO (Landelijk Faciliteit Ondersteuning bij Ontmanteling) zal de drugsvondst vernietigen. Ook heeft de politie inmiddels de vluchtauto aangetroffen. De eigenaar van dat busje, een 24-jarige inwoner van Veghel, wordt door de politie verhoord op eventuele betrokkenheid. De inzittenden van het busje zijn overigens nog steeds spoorloos.

Het aangetroffen drugslaboratorium is volgens de politie zeker een ‘grote vangst’ te noemen. In het laboratorium werd chrystal meth geproduceerd, een zeer verslavende harddrug die overigens niet heel veel gebruikt zou worden in Nederland. Enkele jaren geleden kwam chrystal meth in Nederland nog nauwelijks voor, maar de laatste jaren zijn o.a. in Zundert en in Eersel ook al van dit soort drugslabs ontmanteld.

Eigenaar
In het Brabants Dagblad zegt de eigenaar van het pand dat hij op geen enkele manier is betrokken bij de drugsactiviteiten en ontkent hij ook anonieme aantijgingen uit de buurt dat hij in het pand aanpassingen heeft verricht die daarmee in verband kunnen worden gebracht, zoals het ophangen van een luchtwasser en een airconditioner.

Busje
Buurtbewoners hebben maandagavond de politie gewaarschuwd dat ze een weeïge lucht roken in de buurt van het pand en de politie heeft daarop actie ondernomen. Toen de politie arriveerde reed het busje met hoge snelheid het pand uit, waarbij een deel van garage werd beschadigd.