Politie laat op Zuidkade dronken automobilist in de val lopen

VEGHEL – De politie heeft afgelopen weekend op de Zuidkade in Veghel een automobilist die te veel had gedronken min of meer in de val laten lopen.

Op de eigen Facebookpagina van de politie wordt het voorval beschreven. Agenten troffen de man aan terwijl hij en enkele andere mensen in een geparkeerde auto zaten. De man die achter het stuur zat sprak volgens de politie met dubbele tong, zijn ogen waren rood doorlopen en hij deed warrig.

Omdat de agenten de man niet hadden zien rijden konden ze hem niet meer dan een rijverbod geven van 24 uur. Volgens de politie liet de man duidelijk blijken dat hij daar lak aan had.

Rijbewijs inleveren

De politiemensen gingen vervolgens een eindje verderop posten. Even later kwam de auto die ze net hadden gecontroleerd aanrijden. Toen was de bestuurder de klos. Hij moest blazen en bleek drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lijf te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

In de reacties onder aan het Facebookbericht meldt iemand dat het tijd werd dat de politie controleert op de Zuidkade. Volgens de reageerder verzamelen zich al zeven jaar lang elk weekend mensen onder de brug op de Zuidkade. Het ligt er dan altijd vol met bierblikjes en whiskyflessen. Dat is de reden, meldt de politie, dat er wat vaker wordt gecontroleerd op die plek.