Politie houdt vier mannen aan voor heling in Schijndel

Poliie houdt in Schijndel vier helers aan.

SCHIJNDEL - De politie heeft in Schijndel vier mannen aangehouden. Ze worden verdacht van het helen van fietsen. In het kader van dat succesjes gedeeld mogen worden laat de politie via Facebook weten:

,,Een oplettende voorbijganger zag dat er een bestelbus in
een bakwagen geladen werd. Dat vond hij er nogal verdacht uitzien. Daarom werd de politie ingeschakeld. ,,Wij gingen met meerdere eenheden ter plaatse", aldus het relaas van de digitale wijkagent op Fecebook. ,,Tijdens het naderen zagen wij personen met kentekenplaten lopen en reed er een voertuig snel weg. De bakwagen met daarin de bestelbus bleef uiteindelijk op de parkeerplaats achter.

Controle
,,Het voertuig dat weg reed, werd even later door ons gecontroleerd", laat de politie weten. In het voertuig zaten meerdere personen en zagen wij onder andere kapotte fietssloten en fietscomputers liggen.

Fietsen
Een andere eenheid reed naar de bakwagen met daarin de bestelbus. Na onderzoek bleken hier wel tientallen fietsen in te staan. Hierop zijn er vier personen aangehouden voor heling. Tevens zijn alle voertuigen die erbij betrokken waren in beslag genomen voor nader onderzoek.
Later op het bureau zijn we begonnen aan de puzzel van fietsen in het voertuig.. Fiets na fiets die uit het voertuig werd gehaald bleek als gestolen gesignaleerd bij de politie.

Door de oplettendheid van een voorbijganger zijn deze vier verdachten gepakt en kunnen er nu een hoop fietsen terug naar de rechtmatige eigenaar.

Ziet u een verdachte situatie? Bel altijd 112. We komen liever een keer te veel dan te weinig.