Politie grijpt in bij de HEMA in Schijndel

SCHIJNDEL - De politie heeft dinsdag ingegrepen bij de HEMA in Schijndel. De winkel was open en verkocht behalve etenswaren ook niet-essentiële dingen.

De HEMA is één van de winkelketens in Nederland die op de wip zit na de afkondiging van de lockdown. Volgens het bedrijf is het een essentiële winkel. In de meeste vestigingen zijn de niet-essentiele produkten inmiddels afgescheiden.

Op de eerste dag van de volledige lockdown is dinsdag nog veel onduidelijk over welke winkels wel en niet open mogen zijn. Voor de meeste winkels in het centrum van Schijndel komen de klanten voor een gesloten deur. Zo niet bij de Hema en Kruidvat. Winkels die zowel food als non-food in hun assortiment hebben.

Zo greep de politie eind van de ochtend in bij de Hema. Reden was dat er naast drogisterijartikelen en etenswaren ook non-food producten werden aangeboden. En dat mag niet aldus de politie.

Het Kruidvat beroept zich op het feit dat zij in eerste instantie een drogisterij zijn. In de loop van de middag zijn medewerkers van de Hema in de winkel bezig met het herinrichten zodat klanten alleen nog babyartikelen, etenswaren en drogisterij gerelateerde artikelen kunnen kopen.