Plussen en minnen over de nieuwe zwembaden in Meierijstad

MEIERIJSTAD – De gemeenteraad van Meierijstad gaat 18 mei praten over de nieuwe zwembaden voor Sint-Oedenrode en Veghel. Er worden nog geen beslissingen genomen. Het gaat over één van de grotere investeringen, 19 miljoen euro. Bovendien wil het college van burgemeester en wethouders 74.000 euro uittrekken voor het zwembad in Schijndel.

Het college heeft een denkrichting gemaakt waar de gemeenteraad over kan praten. Daar gingen gesprekken aan vooraf met de bedrijven die hebben ingeschreven voor de bouw van de baden. Wat Sint-Oedenrode betreft wilde de gemeente graag zes in plaats van vier wedstrijdbanen van twee meter diep en een beweegbare bodem.

Dat kan als in de zogenoemde doelgroepenbaden (voor ouderen en mensen met een beperking) in Sint-Oedenrode en Veghel kleiner worden. Verder was het vooral plussen en minnen om tot de denkrichting te komen.

Hellingbaan voor rolstoelers
Door de verkleining van de doelgroepenbad in Sint-Oedenrode van 10x15 meter naar 8x12 meter wordt ongeveer anderhalve ton bespaard. Daar staat tegenover dat er in dat kleinere bad een hellingbaan komt waardoor rolstoelers er gemakkelijker gebruik van kunnen maken.

Gebruikers van het zwembad in Veghel hebben de gemeente gevraagd in het nieuwe zwembad weer saunacabines en een whirlpool te maken. Dat is in het kostenplaatje opgenomen want dat trekt meer bezoekers en dus is het rendabel. In Sint-Oedenrode komen geen saunacabines en een whirlpool. In de kelder worden wel voorzieningen om ze eventueel later te kunnen maken.

De Molen Hey
Het college wil ook 74.000 euro uittrekken voor een verbouwing van zwembad De Molen Hey in Schijndel. Fitland heeft de fitnesseruimte verkocht aan Basic Fit dat de receptieruimte wil verplaatsen. Fitland stopt ook met het horecagedeelte. Daarom moet de receptie verplaatst worden en de horecaruimte worden aangepast.