SCHIJNDEL - Vrijdag 1 en zaterdag 2 september staat het tweedaags festival Pleinpop in het Kloosterpark op het programma. Het is voor de 13e keer dat dit gratis toegankelijk festival plaatsvindt.
Pleinpop Kloosterpark op 1 en 2 september

Pleinpop Schijndel is een festival waarbij het publiek op een laagdrempelige manier kennis kan maken met nieuwe muziek van veelal jonge veelbelovende bands.

Kloosterpark
Het Kloosterpark wordt omgetoverd tot ons ‘dorp’ met natuurlijk Het Plein, De Jesus Christ Super Stage, De Brouwerij en Speciaalbiercafé Den Gulzigen Bok. Knus, gezellig en vol van muziek.

Op vrijdag 1 september wordt er om 16.00 uur afgetrapt met de Biertuin, een barbecue van slagerij Dennis van de Ven, live muziek en 40 speciaalbiertjes voor de fijnproevers. Tijdens de barbecue is er een optreden van de band Tribute to the Doors. Zaterdag start het festival om 14.00 uur. Het volledige programma is te vinden op de website van Pleinpop.

Tribute to the Doors
De band bestaat uit vijf ervaren muzikanten. Zij komen uit bands zoals De Staat, Donnerwetter en Raw Flowers. Zij leggen op het podium hun ziel en zaligheid in het geluid van één van de beste bands uit de jaren 60. Tijd dus om een bloemenkrans in je haar te doen en te dansen.

Pleinpop Kloosterpark tijdens een eerdere editie
Fotograaf: archief Omroep Meierij