Plannen voor Walking handbal bij handbalvereniging Zephyr

SCHIJNDEL - Na de start van walking football in 2018, volgden het afgelopen jaar walking hockey en walking korfbal in Schijndel. Op drie plaatsen zijn er nu dus mogelijkheden voor senioren vanaf 55 jaar om sociaal, volgens een vast concept en onder professionele begeleiding te bewegen. Handbalvereniging Zephyr en handbaltrainer Ad Martens hebben plannen om nu het walking handbal in Schijndel op de kaart te zetten.

Met walking handbal sociaal in beweging
Veel ouderen willen wel sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt bijvoorbeeld doordat er onvoldoende passend aanbod in de buurt is en ouderen vaak fysieke ongemakken ervaren. Ouderen benaderen sport en bewegen op een andere wijze en zij willen ook andere beweegvormen terugzien. Het gaat hier namelijk niet per se om winnen, maar meer om het ontmoeten en meedoen. Zo wordt het brede gezondheidsaspect gecombineerd met een leuke activiteit in een sociale setting. De combinatie tussen het sociale gedeelte, het fysieke gedeelte en de mogelijkheid om daar zelf invloed op te hebben staat daarin centraal.

Het concept van walking handbal
Onder leiding van een bevoegde coach krijgen de deelnemers wekelijks een 2-uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Eerst halfuurtje met elkaar aan de koffie, daarna omkleden en aan de gang voor een minimaal drie kwartier durend bewegingstraject met bal en speelvormen waarbij alle spieren gebruikt gaan worden. Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen afnemen zijn bij walking handbal de oefeningen daarop afgestemd. Niets hoeft of moet... lekker met elkaar bewegen.. daar gaat het om! Daarna tot slot als kers op de taart.. een halfuurtje walking handbal, volgens vaste door het Nationaal Ouderenfonds en de Handbal Bond aangepaste regels. Natuurlijk daarna cooling down en de derde helft.

Meer informatie
Er is een informatieavond over het concept walking handbal en rolstoelhandbal. Op vrijdagavond 27 maart van 10.30 – 21.30 uur wordt in de ontmoetingsruimte van Welzijn De Meierij, Steeg 9F (‘t Spectrum te Schijndel informatie en uitleg over de mogelijkheden gegeven. Meer info bij: Ad Martens handbaltrainer/coordinator rolstoelhandbal admartens.am@ziggo.nl 06 2897 7661 en Riens van Raaij Voorzitter rolstoeltoegankelijk Meierijstad riensvanraaij@kpnmail.nl

Ad Martens, Riens van Raaij en Wim Vermeulen