Plan voor muziekkiosk in Julianapark Veghel

VEGHEL – Krijgt Veghel (opnieuw) een muziekkiosk.
Wel als een groep initiatiefnemers hun zin krijgen en de gemeente ondersteunend wil meewerken aan een muziekkiosk in het Julianapark.
Op de beeldvormende avond over ‘participatie’ die donderdagavond werd gehouden in het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode, maakte Ruud Vogels uit Veghel, als vertegenwoordiger van die initiatiefnemers, gebruik van het inspreekrecht om een pleidooi te houden voor een muziekkiosk in het Julianapark.
Optredens
“Nu gebruiken we dat prachtige park eigenlijk veel te weinig. Eén keer per jaar voor het Bouwdorp en eens in de twee jaar bij Fabriek Magnifique. En dat is doodzonde.
Een muziekkiosk daar zou door allerlei culturele instellingen, organisaties en verenigingen gebruikt kunnen worden voor kleinschalige optredens en evenementen, zo was zijn betoog.
Horeca
Verschillende raadsleden reageerden positief op zijn idee en deden ook de suggestie om te kijken naar een simpele horeca-voorziening en toilet-faciliteiten, zodat het Julianapark inderdaad meer functioneel gebruikt kan gaan worden.
De initiatiefnemers denken zelfstandig een muziekkiosk te kunnen realiseren en te onderhouden, maar rekenen wel op steun en medewerking van de gemeente.
En de initiatiefnemers gaan in conclaaf met Phoenix Cultuur en met Fabriek Magnifique om te kijken of en hoe hun plan gerealiseerd zou kunnen worden.

Foto: De muziekkiosk die Veghel ooit had