Plan voor 28 appartementen aan Kortestraat Rooi

SINT-OEDENRODE – Het Eindhovense Okko Project heeft een plan gemaakt voor 28 appartementen aan de Kortestraat in Sint-Oedenrode. Ze zijn gepland in het voormalige scholenbureau. Nu huizen in dat gebouw enkele bedrijven.

Okko Project heeft de omwonenden uitgenodigd deel te nemen aan informatieavond over het plan. Meer informatie over het bouwplan is er nog niet, anders dan dat Okko Project de appartementen in het voormalige schoolbureau wil maken en dat het gebouw zelf blijft bestaan. Het wordt scholenbureau genoemd omdat het in het verleden onderdak bood aan de administraties van veel scholen uit het hele land.

Eigenzinnig

Okko Project noemt zichzelf een eigenzinnige projectontwikkelaar. Het belangrijkste uitgangspunt voor Okko Project is de leefwereld van mensen. Die moet volgens de ontwikkelaar een toegevoegde waarde hebben voor de projecten. “Een waarde die recht doet aan het leven van de mensen in samenhang met hun sociale omgeving,” aldus Okko Project.

In Meierijstad heeft Okko Project meegewerkt aan onder meer het Hoekgebouw in het centrum van Schijndel. Dat is een project van 34 appartementen en penthouses. De ontwikkelaar was ook betrokken bij het project de Lochtenberg in Sint-Oedenrode en de ombouw van het voormalige gemeentehuis in Schijndel. In Eindhoven is Okko Project betrokken bij de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Campinafabrieken.