Plan voor 250 appartementen Veghel Zuid maakt weinig kans

De woningnood in Meierijstad is hoog. Veel mensen zoeken een betaalbare koop- of huurwoning, maar hebben moeite om die te vinden. Daarnaast telt onze gemeente zo'n 300 mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Juist voor deze groep is betaalbare, flexibele huisvestig een nijpend probleem. Toch lijkt het plan van PUP Real Estate om 250 appartementen voor spoedzoeker te realiseren aan de buitenrand van Veghels Buiten, op de plek van de Fiat-garage in Veghel en op de percelen Beukelaarstraat 4 en 5 weinig kans te maken.

Tegenstand

Afgelopen dinsdat lichtte de projectontwikkelaar de bouwplannen toe aan de buurt. Dit gebeurde tijdens een zogenoemde omgevingsdialoog. De buurt reageerde niet enthousiast. Veel buurtbewoners hebben moeite met het grota aantal appartementen en niet iedereen in de buurt vindt het uiterlijk van de het appartementenencomplex mooi. Ook wijkraad Veghel Zuid meldt bij Kliknieuws Veghel faliekant tegen de plannen te zijn. Daarbij is de vraag of het wenselijk is om bijna de complete vraag naar woningen voor spoedzoekers op één plek te concentreren. Ook zijn diverse woningcorporaties bezig met projectplannen voor dit type woningen.

Beslissing valt nog

De bouwplannen zorgen voor veel reuring in de wijk. Buurtbewoners zijn een initiatief gestart om de bouw tegen te houden. Dat is een duidelijk signaal, maar de vraag is of dat niet voorbarig is. Wethouder Goijaarts benadrukt dat er alleen sprake is van plannen en dat er nog geen akkoord is voor de bouwplannen.

Fotograaf: Forumarchitecten.nl