Plan voor 175 huizen op terrein Victoria mengvoeders

VEGHEL – De gemeente Meierijstad voert gesprekken met Victoria Mengvoeders/Fransen Gerrits om het bedrijf uit te kopen. Op die plek zouden dan mogelijk 175 huizen gebouwd kunnen worden.

Dat bleek donderdagavond tijdens een informatieavond voor de gemeenteraad over de Noordkade.

Een economisch strateeg van de gemeente schetste de ideeën voor dat gebied. Volgens hem variëren de getallen nu tussen de 25 en 175 woningen. Bovendien zou daar ook nog zo’n 2500 vierkante meter bestemd kunnen worden voor vrijetijdsvermaak.

Strijp-S en Spoorzone

Voordat het zover is, moeten er nog veel procedures worden doorlopen. Maar als het lukt zou daar een gebied kunnen ontstaan dat te vergelijken is met het Paleiskwartier achter het station in Den Bosch, Strijp-S in Eindhoven of de Spoorzone in Tilburg. “Maar dan natuurlijk wel op de schaal van Veghel,” aldus de strateeg.

Wethouder Jan Goijaarts van Meierijstad zei dat er al gesprekken worden gevoerd met de directie van Victoria. Die staat positief tegenover het idee. Volgens de wethouder is woningbouw op die plaats niet onlogisch omdat de fabriek van oudsher eigenlijk in een woonwijk ligt.