Plan voor 107 nieuwe woningen Sint-Oedenrode


SINT-OEDENRODE – De gemeente Meierijstad wil het mogelijk maken dat in Sint-Oedenrode een plan wordt uitgewerkt om 107 nieuwe woningen te bouwen.
Het gaat om een plan op het grotendeels braakliggende terrein tussen Koningsvaren en de Zwembadweg. Daar moeten tweekappers, vrijstaande woningen, rijwoningen en appartementen komen met een mix van koop en huur.
De gemeenteraad wordt gevraagd om op 14 december een ontwerpbestemmingsplan hiervoor goed te keuren.
Wethouder Jan van Burgsteden: “De behoefte aan woningen is in Meierijstad nog steeds groot, net als elders in ’t land. Dit is ’n locatie waarmee we binnen de bestaande ontsluitingswegen de wijk
aanvullen. En een flinke impuls kunnen geven aan de woningvoorraad in Sint-Oedenrode. Het voorliggende bestemmingsplan moet dat mogelijk maken.”
Zwembadweg
“De ontsluiting van de nieuwe woonwijk is via de Zwembadweg. De aansluitingen vanaf de Zwembadweg naar de nieuwe woonwijk worden voorzien van verkeersplateaus. Die dienen om de snelheid van het verkeer op de Zwembadweg af te remmen en daar veilige locaties te realiseren voor langzaam verkeer. Er komen geen aansluitingen vanuit de nieuwe wijk voor gemotoriseerd verkeer op de Koningsvaren.
De karakteristieke bomen op de ontsluitingswegen blijven behouden en daarmee is de nieuwe wijk groen omzoomd. Net buiten het plangebied wordt de bestaande kruising Zwembadweg / Beatrixstraat/ Componistenlaan aangepast. De gemeente wil op die plek een veiliger oversteek voor fietsers maken”, zo meldt de gemeente in een donderdag uitgebracht persbericht.
Richtprogramma
Voor de geplande 107 nieuwe woningen gaat de gemeente uit van een richtprogramma met 27 sociale huurwoningen, 15 middeldure woningen, 11 goedkope koopwoningen, 31
middeldure koopwoningen en 23 dure koop/ vrije sectorwoningen (waaronder 7 gemeentelijke
kavels).