Plan snelfietspad Veghel-Uden ter inzage

Plan valt twee miljoen euro duurder uit

MEIERIJSTAD – Het plan voor een snelfietspad tussen Veghel en Uden ligt ter inzage. Tot 14 september kunnen zienswijzen op het plan worden ingediend. Het fietspad kost twee miljoen euro meer dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Dat de snelfietsroute zoveel duurder uitvalt komt omdat er tijdens de inspraakavonden in 2019 veel kritiek was op het oorspronkelijke plan. Een van de dingen die zorgen voor de meerkosten is de verplaatsing van de Gazellebrug over de Zuid-Willemsvaart.

Fietstunnel

Er komt ook een fietstunnel onder de Udenseweg en de fietsbrug over de Aa moet worden aangepast. In totaal komt het zeven kilometer lange fietspad hiermee op tien miljoen euro. Het leeuwendeel wordt overigens door de provincie betaald.

Het fietspad is vooral bedoeld om automobilisten uit de auto te krijgen. Meierijstad mikt daarbij vooral op de mensen die op bedrijventerrein de Dubbelen in Veghel werken.

De tekeningen liggen nu ter inzage. Iedereen die dat wil heeft nog anderhalve week voor op- en aanmerkingen. .Het is de bedoeling dat de aanleg van de snelfietsroute in 2021 begint.