Pinksteren aan de Dommel: Rooi Live en Beach Soccer en (video)

Komend pinksterweekend staat Sint-Oedenrode volledig in het teken van de evenementen Rooi Live en Beach Soccer Rooi.
Fotograaf: Paul van Asseldonk

SINT-OEDENRODE – Dertig artiesten op twee poppodia, 116 strijdende strandvoetbalteams in rul zand, 250 hardwerkende vrijwilligers en duizenden bezoekers. Komend pinksterweekend staat Sint-Oedenrode volledig in het teken van de evenementen Rooi Live en Beach Soccer Rooi. Strandvoetbal in combinatie met héél véél muziek op één festivalterrein. Het is inmiddels een diepgewortelde traditie.

“Beach Soccer Rooi wordt al voor de zestiende keer gehouden”, vertelt organisator Robert Barclay. In 2004 stond hij aan de basis van het eerste Beach Soccer Rooi dat toen nog in het dorp werd gehouden. “Het was eigenlijk een strandvoetbaltoernooi van v.v. Rhode met een feestavond. Inmiddels is die avond uitgegroeid tot Rooi Live, een muziekfestival dat elke dag zo’n 2500 bezoekers trekt.”

“We hebben op drie avonden een line-up van topartiesten op twee podia. Een mix van optredens, variërend van lokaal Roois talent, bekende Nederlandse artiesten, de gezelligste feestacts en internationale top Dj’s. Rooi Live: het Rooiste feestje van het jaar is weer terug.”

Beach Soccer Rooi
De opbouw van het festivalterrein is donderdagmiddag in volle gang. Vrachtwagens met zand rijden af en aan op het Dommelpark. Shovels verdelen het zand op de drie strandvoetbalvelden. 116 voetbalteams zullen verspreid over vier dagen strijden om de ereplaatsen waarbij de winnaars zich automatisch kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer in Scheveningen. “Toch gaan de meeste teams hier niet voor die sportieve eer”. Volgens Robert Barclay bestaat het merendeel van de teams uit vriendengroepen die vooral veel lol willen maken. "Er zijn erbij, die hebben nog nooit op een voetbalveld gestaan.”

Lekker weer
Het festival komend pinksterweekend is bijna uitverkocht. Er zijn nog maar enkele dagkaarten beschikbaar. De weergoden lijken het festival overigens goed gezind, Anders dan vorig jaar, toen de zondag door regen werd geteisterd, is er nu tot en met pinkstermaandag heerlijk weer voorspeld.

De opbouw van het festivalterrein aan het Dommelpark vordert gestaag.
Fotograaf: Paul van Asseldonk
Vrachtwagens rijden af en aan. Een shovel verdeelt het zand over het strandvoetbalveld.
Fotograaf: Paul van Asseldonk