Piloot geëerd met naam viaduct

Kapitein-Vlieger Michael Donkervoort uit Barneveld komt op 31 augustus 2006 om het leven in Afghanistan. Hij verongelukt tijdens een missie met zijn F-16. De exacte toedracht van het ongeval is nooit vastgesteld. De voormalige vlieger van 313 squadron van vliegbasis Volkel woonde in Veghel. Hij werd 29 jaar.

Viaduct
Sinds deze zomer heeft het viaduct over de A50, veghel-Noord, Afslag 12, zijn naam gekregen. Met een korte plechtigheid werd maandag 31 augustus stilgestaan bij deze vernoeming. Burgemeester Kees van Rooij en Luitenant-kolonel Haarsma van vliegbasis Volkel onthulden een versie van het bord dat sinds deze zomer onder het viaduct hangt. Omdat er bij het viaduct geen plaats is voor een plechtigheid vond deze plaats bij het gedenkteken aan de Kolonel Johnsonstraat in Veghel.

Eer bewijzen
De naamgeving is een initiatief van Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid in samenwerking met Defensie en Rijkswaterstaat en is bedoeld om militairen die de afgelopen jaren omkwamen tijdens een missie en hun leven gaven voor de vrijheid onder de aandacht te brengen van het grote publiek.