Pieter van den Hoogenband gast Sportraad Meierijstad

SCHIJNDEL - De Sportraad Meierijstad houdt woensdag 15 juni om 20.00 uur in ’t Spectrum in Schijndel een bijeenkomst voor alle bestuurders van sportverenigingen en -organisaties. Spreker die avond is Pieter van den Hoogenband.

Van den Hoogenband vertelt over zijn ruime ervaringen in de breedte- en topsport en het belang van een goede organisatie. En dat leidt tot vragen aan en discussie met hem, bijvoorbeeld over de rolverdeling tussen een Sportraad en de gemeente. Zoals hij zegt: “Antwoorden krijg je door de goede vragen te stellen.”

Van den Hoogenband verzamelde een team van experts om zich heen. “De sportwereld ligt het dichtst bij me, maar ik wilde het vertalen naar de wetenschap. Innovatieve ideeën vroegen om financiering, dus het bedrijfsleven moest ook worden aangehaakt.” De gezochte en gevonden synergie maakte van Van den Hoogenband vervolgens een zwemicoon. Het Olympisch fenomeen trok die lijn van samenwerken door als manager van Topsport Community én als Chef de Mission van de in Tokio meest succesvolle Olympische equipe ooit. En kan dat ook vertalen naar sporten bij verenigingen in gemeenten.
Aanmelden voor deze avond via mail naar secretaris@sportraadmeierijstad.nl.