Pieter Brueghel Huis lanceert tasjesactie en contact op afstand

VEGHEL – Wekelijks bezoeken zo’n 400 mensen het Pieter Brueghel Huis (PBH) in Veghel. Een ontmoetingsplek waar beperkingen verdwijnen en creatieve mogelijkheden ontstaan. Ontmoetingen en creatieve uitingen komen echter in het gedrang nu het ontmoetingscentrum vanwege de stringente maatregelen rondom het coronavirus is gesloten. Maar er ontstonden nieuwe initiatieven.

Tasjesactie
Toen de maatregelen in zicht kwamen gingen de medewerkers van het PBH met elkaar in de slag om nieuwe ideeën te bedenken. En dat lukte. “We hebben nu een tasjesactie gelanceerd. Mensen kunnen telefonisch of per e-mail een tasje bij ons bestellen. Daarin zitten bijvoorbeeld een vogelhuisje, een puzzel of leesbladen. Nieuw is een creatief dagboek zodat je elke dag op een creatieve manier je dag in beeld kunt brengen”, aldus coördinator Karin Cornelissen van het Pieter Brueghel Huis. Deze tasjes worden door vrijwilligers bij de mensen thuis bezorgd. Daarvan heeft men er gelukkig voldoende.

Eigen netwerk
Van deze service wordt volgens Karin steeds meer gebruik gemaakt. Ze zegt: “In het begin was het rustig maar de telefoontjes komen nu regelmatig binnen en daar zijn wij erg blij mee”. Als uit de gesprekken blijkt dat mensen met bepaalde problemen zitten dan zet het PBH haar eigen netwerk in en neemt men contact op met de betreffende instelling. “Mensen kunnen altijd met ons bellen als ze met vragen zitten. Al is het maar voor een praatje. Dat is het minste wat wij op dit moment voor hen kunnen doen”, zegt Karin Cornelissen. Normaal gesproken staat het elkaar ontmoeten centraal bij het Pieter Brueghel Huis. Nu dat niet lukt proberen we het ontmoeten op afstand maar zo goed mogelijk te realiseren”, legt de PBH-coördinator uit.

Radio-interview in 55 Plusshow
Zondag 29 maart is Karin te horen in het senioren radioprogramma de 55 Plusshow dat van 20.00 tot 22.00 uur op Omroep Meierij Radio wordt uitgezonden. Medewerkers van het Pieter Brueghel Huis zijn elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer 0413-395280. Het e-mailadres is: info@pieterbrueghelhuis.nl

Het Pieter Brueghel Huis
Fotograaf: Hans Hultermans