Piet en Peter maken al 20 jaar samen radio

SCHIJNDEL – Een feestje woensdag in de radiostudio van Omroep Meierij. Piet Pels en Peter de Laat maken samen al 20 jaar de programma’s Breek de Week en een Uurke plat. Piet als presentator en Peter als technicus.

De twee radioprogramma’s met voornamelijk muziek van Brabantse bodem klinkt elke zondagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur door de ether. Via 107.1 FM en de mediakanalen van Omroep Meierij. Iedere woensdag rond het middaguur zitten de twee radiomakers in de studio om het programma voor de eerstvolgende zondag aan elkaar te praten en in elkaar te schuiven. Regelmatig worden gasten, muzikanten, uitgenodigd om over hun muziek te komen praten of live in de studio te laten horen.

Continuïteit verzekerd
Woensdag, voor de start van de opnames werden namens het bestuur van Omroep Meierij bloemen overhandigd aan een beduusde Peter de Laat. “Ik heb er helemaal geen erg in gehad dat we al 20 jaar samenwerken. Wat mij betreft mag die ook nog veel langer duren”, aldus de technicus. Volgens Piet Pels hebben de twee ook al geregeld hoe het met het programma verder gaat als Piet noodgedwongen moet stoppen. Dan neemt Peter gewoon zijn plaats over.