Phoenix daagt kinderen uit thuis muziekfilmpjes te maken

MEIERIJSTAD - In de week van 9 tot en met 18 april vindt de Nationale Kindermuziekweek plaats. Phoenix Cultuur organiseert dan een Phoenix Muziek Challenge @Home. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar uit heel Meierijstad worden uitgedaagd om zelf, vanuit huis, muziek te maken. De meest originele en leukste inzending wordt beloond met een muziekworkshop op maat.


Hoewel de ‘live’ muzieklessen door de strenge lockdown even niet mogelijk zijn, wordt er wel nog steeds volop online les gegeven door de docenten van Phoenix Cultuur. Ook muziek maken is in deze tijden een welkome afleiding en uitlaatklep voor kinderen.

Om hen extra te stimuleren met muziek bezig te zijn is daarom, voorafgaand aan de Nationale Kindermuziekweek, de Phoenix Muziek Challenge @Home in het leven geroepen. De opdracht: maak een mooi filmpje van een spetterend muziekoptreden in je eigen huis. Kies je favoriete liedje of instrumentaal muziekstuk of laat iets horen wat je tijdens de muziekles op school hebt geleerd. Instrumentaal of gezongen, en ook alle muziekstijlen zijn prima.

Kinderen mogen gebruik maken van achtergrondmuziek of live begeleiding en ook optreden met een (klein) groepje leeftijdsgenoten is mogelijk. Kinderen hoeven geen muziekles bij Phoenix Cultuur of een andere muziekschool te volgen, zolang ze maar plezier beleven in het maken van muziek. Tip: denk ook aan leuke kleding en versiering in de kamer waar het filmpje wordt opgenomen.

Inzending & beoordeling

De ingezonden filmpjes (van maximaal. 4 minuten) worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit muziekdocenten van Phoenix Cultuur. Tijdens de Nationale Kindermuziekweek zullen de leukste inzendingen via social media gepubliceerd worden en beslist de jury welke inzendingen een te live muziekworkshop op maat hebben gewonnen.

Alle filmpjes dienen uiterlijk 26 maart ingestuurd te worden naar info@phoenixcultuur.nl onder vermelding van naam deelnemer, leeftijd, e-mailadres en eventuele bijzonderheden die waardevol zijn om ons te laten weten.