Phoenix Cultuur houdt zondag Open Huis op Noordkade

MEIERIJSTAD – Ook het komend seizoen heeft Phoenix Cultuur weer een groot aantal cursussen in de aanbieding en om te laten zien wat Phoenix dan allemaal te bieden heeft is er zondagmiddag 12 september een open huis op de Noordkade.

Docenten en leerlingen uit heel Meierijstad presenteren zich die middag op de Noordkade. 
 
Verspreid over de ateliers en werkplaatsen op de Noordkade kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de lessen van diverse beeldend kunstenaars. Cursisten zijn er aan het werk zodat men een goede indruk krijgt van de lessen in de praktijk. Siersmeden, edelsmeden, keramiek, beeldhouwen, textiel, boekbinden, tekenen en schilderen, digitale beeldbewerking, zeefdrukken, fotografie, alles komt aan bod. En ook ontbreekt het aanbod voor kinderen en jongeren niet.
Zij kunnen een kijkje nemen bij de Makerswerkplaats en de tekenateliers.
Het beeldende seizoen start in de week van 20 september en er worden lessen gegeven in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Dansen
Dans
Klassiek Ballet, Hiphop, Salsa, Jazzdans, Moderne Dans, Babyballet, Musicaldans, Spitzen en Dansmix. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hun hart ophalen bij Phoenix Cultuur. De dansdocenten geven verspreid over de hele week les in Schijndel en Veghel. En ook wordt er gedurende het seizoen volop opgetreden op festivals en de diverse podia in Meierijstad.
Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers in de twee dansstudio’s op de Noordkade gaan kijken en informatie inwinnen bij de verschillende docenten.

Instrumenten
Het nieuwe dansseizoen start in de week van 13 september.
 
Muziek Saxofoon, piano, zang, cello, viool, harp, accordeon, hobo, hoorn, gitaar, basgitaar, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, trombone, keyboard, slagwerk en trompet; op al die instrumenten wordt les gegeven door Phoenix docenten en belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles.  

Tijdens het Open Huis zijn verschillende docenten en leerlingen aan het werk in de muziekstudio’s en popkelder zodat de bezoekers een les live kunnen bijwonen. De muzieklessen en repetities in Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Erp en Zijtaart starten weer in de week van 13 september.

Theater
“Spelen in een musical of op het podium stralen in een theaterstuk?  Is toneelspelen, zingen, dansen en in de huid kruipen van een personage je passie en droom? Kijk dan eens in ons uitgebreide aanbod”, zo meldt Phoenix Cultuur. 
“Aan het eind van elk seizoen staan alle sterren op het podium van ons eigen theaterfestival Windkracht”. De professionele theatermakers geven les in Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel.
Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers terecht in de Theaterstudio voor open lessen en informatie. De theater- en musicallessen starten weer in de week van 20 september.
 
Het Open Huis van Phoenix Cultuur vindt op zondag 12 september van 13.30 – 16.00 uur plaats in de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Corona
En uiteraard gelden daar de corona-regels. Zo is de entree alleen via de hoofdingang, geldt er één richtingsverkeer in het pand, is er bij binnenkomst een gezondheidscheck en geldt er een maximaal aantal personen per ruimte. “En volg bij bezoek de aanwijzingen op”, zo meldt Phoenix. Kijk voor meer informatie over het aanbod op de website: www.phoenixcultuur.nl