Phoenix Cultuur financieel gezond en toekomstbestendig

MEIERIJSTAD - Phoenix Cultuur is toekomstbestendig. Dat is de belangrijkste conclusie uit de rapportage van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee heeft het centrum voor kunst- en cultuureducatie in Meierijstad een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen.

Phoenix Cultuur voldoet dus aan de kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties in Nederland. De organisatie ging van start in 2015. Phoenix Cultuur is toen opgericht om het kunst- en cultuuronderwijs in de toenmalige gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode te waarborgen. Het was een nieuwe start na het faillissement van de kunstorganisatie MIK.

Bevestiging

Barbara Brouwer, directeur van Phoenix Cultuur: “De certificering bevestigt waar wij elke dag met professionaliteit en met passie aan werken. Zoveel mogelijk inwoners van Meierijstad, jong en oud, in aanraking brengen met kunst- en cultuureducatie.”
Uit de rapportage van CBCT: “Phoenix Cultuur is een financieel gezond en toekomstbestendige organisatie. Door intensief samen te werken bereikt Phoenix Cultuur een versterking en vergroting van het aanbod en inzet van de mensen, processen en ondersteuning.”
Het certificaat is vier jaar geldig.