Phoenix Connected voorspeelavond op Dag van de Aarde

Dag van de Aarde, vrijdag 22 april, is voor Phoenix Cultuur en CHV Academy, Circle of Talent een gelegenheid om op de Noordkade in Veghel een speciale avond te houden met diverse optredens van muziek- en dansleerlingen. Op die manier worden de kunsten verbonden met dit maatschappelijke thema.

Om 19.30 uur trappen basisschoolleerlingen uit Meierijstad, die wekelijks kunstles krijgen van CHV Academy-docente Paula van den Brink, de voorspeelavond af met liedjes als ‘Een gezonde planeet’ en ‘Plastic Soep’. Daarna brengen blokfluitleerlingen van Eleanor de Groot, als kwartet en ensemble, nummers ten gehore. Ook speelt pianoleerling Midas Terstal bijzondere nummers, waaronder ‘Elegy For The Arctic’ van Ludovico Einaudi. Tot slot presenteren dansleerlingen van dansdocente Berdy Maertens-Stoof een afsluiting van de dansworkshop die zij deze avond hebben gevolgd.
De optredens zijn tussen 19.30 – 20.30 uur in zaal de Apotheek. Publiek is welkom.

Dag van de Aarde

Dit programma op de Dag van de Aarde, sluit aan bij ‘Phoenix Connected’, waarmee dit seizoen is gestart. Onder deze naam worden werkzaamheden, activiteiten en kunstlessen verbonden met maatschappelijke thema’s. Dit seizoen staat het veranderende klimaat en de verhouding tot de natuur centraal.