Petitie tegen motorduivels op Structuurweg

SCHIJNDEL – Mensen die langs de Structuurweg in Schijndel wonen zijn een petitie gestart tegen de geluidsoverlast van motoren. Ze hebben niks tegen gewone motoren, maar tegen die motorrijders die kicken op zoveel mogelijk herrie.

Het is iets van de laatste tijd. Motorrijders en automobilisten die hun paradepaardjes zo afstellen dat horen en zien vergaat als ze langskomen. Knetterende uitlaten als mitrailleurs die elk gesprek of elke TV-uitzending overstemmen.

Slecht gedempte uitlaten
Daar hebben de mensen in de buurt van de Structuurweg schoon genoeg van. Ze willen dat er wordt opgetreden tegen wat ze een kleine minderheid van de motorrijders noemen. Ze overtreden volgens de indieners van de petitie met hun slecht gedempte uitlaten de wettelijke geluidsnormen omdat ze een oorverdovend lawaai produceren.


Op de Structuurweg is het nog een stukje erger omdat deze stoere bikers proberen op de stukken tussen de verkeerslichten snelheidsrecords te breken en de tegelijk de geluidsbarrière te doorbreken. Dat geluid is vaak nog te horen als de motorrijders al honderden meters verder zijn. De snelheden zijn volgens de buurtbewoners ook nog eens gevaarlijk.

De petitie is volgens de indieners nadrukkelijk niet bedoeld om het motorverkeer van de Structuurweg te bannen. Hij is ook niet gericht tegen motorrijders. Integendeel, de meeste mensen houden zich keurig aan de regels. De petitie is gericht tegen snelheidsduivels die oorverdovend lawaai produceren.


Inmiddels is de petitie al 35 keer ondertekend.

Foto Willim Daigneault (Unsplash)