Petitie overhandigd, volgende week duidelijkheid over inspraak kiosk

SINT-OEDENRODE – Wethouder Van Burgsteden van Meierijstad heeft donderdagavond een petitie met 2237 handtekeningen in ontvangst genomen, voor het behoud van de huidige kiosk op de Markt. De petitie werd in het bestuurscentrum aangeboden door vertegenwoordigers van het comité dat een maand geleden online een petitie begon om de huidige kiosk redden.

Duidelijk signaal
Wethouder Van Burgsteden erkende dat het grote aantal handtekeningen een ‘duidelijk signaal’ is dat de inwoners van Rooi willen meepraten over de toekomst van ‘hun’ kiosk. Eerder was besloten door een speciale commissie om een nieuwe kiosk op de Markt te bouwen. Er was zelfs al een voorlopig ontwerp, maar dat plan is voorlopig van de baan omdat er opnieuw naar burgerparticipatie wordt gekeken.

Van Burgsteden beloofde volgende week te komen met een raadsinformatiebrief waarin de gemeenteraad wordt geïnformeerd hoe de Rooise bevolking wordt betrokken bij de toekomstige besluitvorming over de kiosk.

'Worsteling'
Hoe die hernieuwde inspraak voor de inwoners eruit gaat zien wilde de wethouder nog niet kwijt. Wel maakte hij duidelijk dat de mening van de speciale commissie, die dus eerder koos voor een nieuwe kiosk, in de besluitvorming meegenomen wordt. Maar omdat die lijnrecht staat op het behoud van de huidige kiosk, sprak de wethouder over een ‘worsteling’ bij de totstandkoming van het voorstel dat volgende week wordt gepresenteerd.

Wethouder Jan van Burgsteden (r) ontvangt de petitie met 2237 handtekeningen voor behoud van de huidige kiosk van initiatiefneemster Silvie van der Schoot en bewoner van de Markt Peer van der Linden
Fotograaf: Jeanne Wouters