Per dag steeds minder coronaslachtoffers maar niet in Meierijstad

MEIERIJSTAD – In heel Nederland worden elke dag minder mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis opgenomen. Desalniettemin blijft het aantal inwoners van Meierijstad dat wordt opgenomen stijgen. Donderdag waren dat 190 mensen, weer tien meer dan woensdag. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Vorige week waren de cijfers voor Meierijstad stabiel, maar vanaf begin deze week is er opeens een forse stijging te zien.

Ondanks die negatieve ontwikkeling in Mierijstad vertoont het totaalaantal nieuwe patiënten in heel Nederland een dalende lijn. Dat geldt ook voor het aantal overleden patiënten. Volgens het RIVM past dat bij het beeld dat de coronamaatregelen werken.


In totaal zijn er in heel Nederland nu 4177 mensen aan het coronavirus overleden.


Verpleeghuizen
Naar schatting heeft ongeveer één derde van de verpleeghuizen tenminste één patiënt met COVID-19. Het RIVM dat er de laatste dagen niet veel nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten bijkomen. Het RIVM ziet wel verspreiding van COVID-19 binnen verpleeghuizen.

Het aantal verpleeghuisbewoners met COVID-19 dat overlijdt, blijft stabiel hoog. Verpleeghuizen laten bewoners en zorgmedewerkers testen wanneer er een verdenking is op een COVID-19.Sommige meldingen worden later gedaan. Daarom kan het zijn dat nog niet alle meldingen van de laatste week zijn meegenomen.