Penning van Verdienste voor koorlid Wim van Leur

VEGHEL - Wim van Leur uit Veghel is zondagmorgen na de mis in de Sint Lambertuskerk onderscheiden met de Penning van Verdienste en Oorkonde van de Sint-Gregoriusvereniging. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn grote verdienste voor het ondersteunen van de liturgie. Wim van Leur is 75 jaar zanger waarvan 55 jaar als lid van het gemengd koor van de Sint Lambertusparochie.

Op de Aloysiusschool maakte broeder Goudens de destijds 8-jarige Wim enthousiast voor koorzang. Tot op de dag van vandaag is Wim zeer gemotiveerd. Hij is altijd aanwezig op de repetities en al 55 jaar onafgebroken tenorzanger van het gemengd koor. Daarnaast heeft Wim jaren gezongen bij het gregoriaans koor tot het moment dat dit koor stopte door gebrek aan zangers.

Muzikale duizendpoot
Dat muziek een belangrijke rol speelt in zijn leven uitte zich ook in het bespelen van de bas bij de Food Town Jazzband en in zijn deelname aan de Veghelse operette. Wim van Leur mag een muzikale duizendpoot worden genoemd die graag een bijdrage levert aan het uitvoeren van mooie muziek.

Penning van Verdienste voor Wim van Leur
Fotograaf: Marjan Jamry