Park Kienehoef dingt mee naar Knippenbergprijs

Sint-Oedenrode - Park Kienehoef is voorgedragen voor de tweejaarlijkse Knippenbergprijs. De prijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat erfgoed veelzijdig verbindt met andere ontwikkelingen in de maatschappij. Stichting Roois Cultureel Erfgoed vindt dat de vernieuwing van het 100 jaar oude Park Kienehoef daar helemaal aan voldoet. Zeker omdat in 2020 het thema van de prijs 'Groen erfgoed' is. Daarom meldde zij dit project aan voor de Knippenbergprijs.

Extra podium

Gloria van der Staak, voorzitter Stichting Roois Cultureel Erfgoed, hoopt natuurlijk dat Park Kienehoef de prijs wint. “Met veel energie, ondernemerschap en liefde voor erfgoed werkt de Stichting Streekpark Kienehoef aan de vernieuwing van dit bijna honderd jaar oude park. Juist in deze coronatijd beseffen we nog meer hoe fijn het is om zo’n openbaar toegankelijk park in de buurt te hebben. Voor een ommetje, om te sporten, te spelen, elkaar te ontmoeten, om samen herinneringen te delen en nieuwe ervaringen op te doen. Als Stichting Roois Cultureel Erfgoed vinden wij dat de tomeloze inzet van de Stichting Streekpark Kienehoef, met alle betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheden, een extra podium verdient. Het is een prachtig voorbeeld van hoe wij het samen kunnen rooien hier in Sint-Oedenrode. Uiteraard hopen wij dat de jury van de Knippenbergprijs dit ook hoog zal waarderen.”

Corneliustuin Boerdonk

In totaal kwamen 16 aanmeldigen voor de prijs binnen. Ook de Sint Corneliustuin in Boerdonk maakt kans op de Knippenbergprijs. De jury - bestaande uit Judith Toebast van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, Fiona Zachariasse, directeur van Natuurmuseum Brabant in Tilburg en Frans Kapteijns, oud-boswachter van Natuurmonumenten - zal 3 projecten nomineren. Deze drie projecten worden op 14 november gepresenteerd. Op die dat wordt bekendgemaakt 2wie de Knippenbergprijs wint. Dat project gaat met een bronzen penning én een flink geldbedrag naar huis.

KIJK OOK NAAR: Duikers geplaatst bij Streekpark Kienehoef EN Kienehoeve bijna weer open