'Parels van Schijndel' laat je met andere ogen naar historie kijken

SCHIJNDEL – ‘Parels van Schijndel’. Dat is de titel van een serie programma’s die Omroep Meierij TV vanaf dinsdag 6 april uitzendt. Acht weken lang wordt er met andere ogen naar historische gebouwen in Schijndel gekeken. Omroep Meierij zond in deze reeks eerder de Parels van Veghel en de Parels van Sint-Oedenrode uit.

Programmamaker Jan van Oort en de Schijndelse gids Anne-Marie Cornelissen gingen samen op pad langs historische gebouwen in Schijndel. De serie beeldverhalen die zij vertellen begint bij de Sint Servatiuskerk.

Jan en Anne-Marie gaan ook naar de Glazen Boerderij, het Napoleonskerkje, molen de Pegstukken, het Jan Heestershuis, de Schaapskooi en het klooster van de Zusters van Liefde. De achtdelige serie Parels van Schijndel wordt afgesloten met de beeldenroute.

De serie is bedoeld om mensen een andere kijk te geven op de schoonheid van de historische gebouwen in Schijndel. “Eén ding is zeker, ” aldus de makers, “na het zien van de Parels van Schijndel kijk je met andere ogen naar gebouwen en bijzondere plekken in Schijndel.”

Elke aflevering wordt een week lang uitgezonden na het nieuwsprogramma RondOM van Omroep Meierij. Die afleveringen worden vrijwel elk uur herhaald en zullen ook online te zien zijn op de website en het YouTubekanaal van Omroep Meierij.

In de 55Plusshow van 4 april keek Anne-Marie alvast vooruit op de serie. Luister onderstaande podcast.

Anne-Marie Cornelissen en Jan van Oort