Papgat reageert verslagen op overlijden Harrie Vulders

SINT-OEDENRODE – “Zulke mensen zouden het eeuwige leven moeten hebben”, zo omschrijft één van de leden van carnavalsvereniging De Papbuik de zondagmiddag op 91-jarige leeftijd overleden Harrie Vulders. In ‘zijn’ Papgat is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de man die niet alleen het gezicht maar ook het hart was van alles wat van Sint-Oedenrode in carnavalstijd Papgat maakt.

Vulders was in 1958 de oprichter van de club en heeft zoveel verdiensten voor CV De Papbuik gehad dat hij op 5 februari 1967 -hij lag toen overigens in het ziekenhuis- benoemd werd tot Vorst van Papgat, een titel voor het leven. En aan die titel was ook een belangrijke taak verbonden: het uitreiken van de Gouden Paplepel aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Papgat.

Naast zijn inzet voor De Papbuik was Harrie Vulders ook als bassist betrokken bij Symfo(nie) orkest Papgat. En bovendien bedenker van de Rooise Revue (de voorloper van Papgat op de planken), en ook speelde hij enkele keren de hoofdrol bij toneelvereniging NAGODI (Na Arbeid Goede Ontspanning Door Inspanning).
Met zijn echtgenote Door runde hij na zijn pensionering jarenlang het gemeenschapshuis D’n Beckart in Nijnsel en zette hij zich in voor tal van verenigingen daar. En voor al zijn vrijwilligerswerk ontving Vulders ook een koninklijke onderscheiding.

Nieuw bestuur
Meer dan 50 jaar is Vulders betrokken geweest bij het wel en wee van alles wat het carnavalsleven in Papgat heel bijzonder maakt en nog maar enkele jaren geleden zorgde hij er voor er een nieuw bestuur voor de club kwam. “Ik ben blij dat we de club goed hebben overgedragen aan een nieuw bestuur. Zorg goed voor het bestaan”, zo kreeg Wil van der Linden, de huidige voorzitter van De Papbuik, de afgelopen week te horen van Harrie Vulders toen hij hem voor de laatste keer bezocht.

De uitvaartdienst is vrijdag 17 maart om 11.00 uur in de Heilige Antonius van Padua kerk in Nijnsel.
Foto's: Leo van Lieshout