Pabo Veghel en Kunst Academy leiden nieuwe generatie kunstdocenten op

VEGHEL - De passie voor de kunsten overbrengen op de leerkrachten van de toekomst. Dat is een van de doelen van de samenwerking tussen Fontys Pabo Veghel en CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad.

Om dit doel te bereiken krijgen de Pabo studenten workshops van de kunstprofessionals van CHV Academy en gaan ze stagelopen in de kunstlessen op de basisscholen in Meierijstad.

Nieuwe generatie groepsleerkrachten

De twee instellingen willen willen met dit initiatief investeren in een nieuwe generatie groepsleerkrachten die, in samenwerking met kunstprofessionals, actief en vol zelfvertrouwen met kunstonderwijs aan de slag gaat in zijn of haar eigen klas. Ze gaan dit schooljaar meekijken met de professionele kunstdocent in de klas en zelf actief deelnemen aan deze kunstlessen om te ervaren wat de kinderen ervaren.

De 15 kunstdocenten van CHV Academy geven dit jaar voor het vierde schooljaar wekelijkse structurele kunstlessen op alle 34 basisscholen in Meierijstad. Alle kunstdisciplines komen in de lessen aan bod, muziek, beeldend, theater en dans.

Studenten van Fontys Pabo Veghel in gesprek met een kunstprofessional van CHV Academy