Paaspoppers in de rij voor een kaartje

SCHIJNDEL - De tamtam had zijn werk goed gedaan. Vrijdagavond rond half vijf stond er in het Schijndelse centrum al een rij met een lengte van meer dan 200 meter met Paaspoppers die een kaartje wilden scoren voor de editie van 2023.
In de rij voor een Paaspopticket editie 2023
Fotograaf: Jan van Oort

Anderhalf uur in de rij
De rij met zo’n vijf tot acht honderd belangstellenden strekte tot ver voorbij de oliebollenkraam op de kruising met de Kloosterstraat. Eerder deze week maakte de organisatie van Paaspop bekend dat er nog enkele fysieke tickets beschikbaar waren voor de Paaspop editie 2023. Voor tabakszaak Jan van Roessel aan de Hoofdstraat was een stalletje opgesteld waar de kaartjes vanaf 17:00 uur werden verkocht. Anderhalf uur later was de rij nog niet veel geslonken.

Toch een papieren ticket
De start van de verkoop van de laatste online tickets is zaterdag 19 november om 11:00 uur. Waarom dan nu anderhalf uur in de rij staan voor een kaartje? Het antwoord van een van de aanwezigen was stellig: “Hier hebben we de zekerheid voor een kaartje. Morgenvroeg kan heel Nederland kaartjes kopen en de verwachting is dat het dan snel is uitverkocht. En hier krijg je een papieren kaartje dat is toch wat anders dan een digitaal ticket”.

Betaalautomaten

Omdat er alleen contant kon worden afgerekend draaiden de betaalautomaten in de buurt overuren. De prijzen voor een ticket lopen uiteen voor een regular dagticket voor vrijdag voor € 69,00 en zaterdag en zondag voor € 89,00 tot € 199,00 voor drie dagen Paaspop. Met dit laatste kaartje ben je dan wel verzekerd van een plekje op de camping.

De lange rij Paaspoppers in het centrum van Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Het stalletje met tickets voor Paaspop 2023