Paaspop voordat iemand ooit van corona had gehoord (video)

Compilatie van de seizoenen 2016 en 2017

SCHIJNDEL – Het had zo mooi moeten zijn. Tienduizenden mensen hadden zich verheugd op Paaspop, dit weekend. Het was al uitgesteld vanwege corona, de spanning was al hoog. Een paar weken geleden werd het oordeel geveld: Paaspop werd afgelast.


Naar aanleiding van de beelden van de mensenmassa bij de Formule 1-races in Zandvoort vraagt iedereen in Schijndel zich af waarom dat wel en waarom Paaspop niet. Omdat de Formule 1 een zogenoemd geplaceerd evenement is en Paaspop niet.


Festivalorganisatoren trekken de straat op om te protesteren. Zij begrijpen daar niets van en met hen veel anderen.


Omroep Meierij maakte de afgelopen jaren veel opnames op Paaspop. Collega Jan van Oort die er altijd bij was maakte een compilatie van de festivals in de tijd dat nog niemand van corona had gehoord.


Een sfeerimpressie van de Paaspopedities 2016-2017. Een jarige bezoeker probeert het Paaspopgevoel te omschrijven: “Kijk om je heen. Gewoon de sfeer, feesten, lachen. Iedereen relaxed. De zon schijnt er nog bij. Ja, het kan niet beter. Straks een pilsje erbij. Hoppekee!”


We gaan backstage bij de band The Unforgiven en spreken de leader van de beginnende band Bartek voor wie dit Paaspop optreden de eerste keer is.

Bezoekers vertellen waar zij na drie dagen Paaspop echt spijt van hebben. We gaan op bezoek bij de koffie en thee bar en natuurlijk de andere attracties op het festivalterrein. De ‘baardman’ vertelt waarom Paaspop alleen maar genieten is. Voor de Schijndelse Danny Keetels is dit het vierde optreden op Paaspop. Dit keer met zijn band Twenty Sicks. We treffen hem direct na zijn optreden.


Ook zien we een bijzondere gast uit België, Roger van Loon. Hij heeft voor de waarde van een ‘dikke Mercedes’ aan festivalbandjes aan zijn armen hangen. Voor hem is Paaspop niet alleen de opener van het festivalseizoen maar tevens een van de beste festivals zo vertelt hij lachend.

Tags