Paaltjes moeten bijdragen aan een veiliger winkelcentrum (video)

SCHIJNDEL - Een veiliger winkelcentrum. Dat is het doel van de samenwerking van de gemeente Meierijstad, het Project Veilig Ondernemen (PVO), en het Centrummanagement in Schijndel. Hierbij wordt gekeken naar het bestrijden van diefstal in winkels, het beschermen van eigendommen van klanten en het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Beweegbare verkeerspaaltjes
Om te voorkomen dat er te veel verkeer door het centrum rijdt wat daar niet hoeft te zijn, worden nu beweegbare verkeerspaaltjes geplaatst. Hiermee ontstaat een route waarbij het verkeer via de Vicaris van Alphenstraat het centrum inrijdt en via de Hoofdstraat bij Bakker Bart of het Tramhuys het centrum weer verlaat.

“We merken dat er nog te veel verkeer door het centrum rijdt dat daar niet hoeft te komen, en dat zorgt voor een onveilig gevoel voor winkelend publiek", zo zegt centrummanager Harrie van Herpen. “Ter ontmoediging moet verkeer wat het centrum in wil, voortaan 20 seconden wachten voordat een paaltje omlaag gaat en ook weer 20 seconden voordat je het centrum kan verlaten." De maatregel gaat naar verwachting eind april in.

Voortaan 20 seconden wachten om het centrum van Schijndel in te rijden
Met het plaatsen van verkeerspaaltjes wordt het inrijden in het Schijndelse centrum ontmoedigd
Fotograaf: Jan van Oort