Overweldigende bloemenpracht op de Noordkade

Henri van Nuenen exposeert in Wiebenga Hal Noordkade

VEGHEL - Een bloemenveld van drie meter hoge gladiolen op textiel. Grote digitale tekeningen, als fotofragmenten uit een beeldverhaal. Het is binnenkort allemaal te zien in de Wiebenga silo van CHV Noordkade in Veghel.

De Compagnie presenteert er van 28 juni tot en met 30 augustus werk van Henri van Nuenen in diverse ruimtes op de Noordkade. Werken die overweldigen door hun formaat en de onnatuurlijk felle kleuren. De kunstenaar is zondag 28 juni aanwezig.

Banale kleurcombinaties
Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen laat zich inspireren door traditie en volkscultuur, autobiografische verwijzingen en de botanische plantenwereld. Zijn getekende wereld is er een van kleurclichés en persoonlijke kleurassociaties. Banale kleurcombinaties uit reclame en kleurwerking in strips zijn al jaren een bron van inspiratie. Hij is gefascineerd door overwoekeraars, krachtige oerplanten en overleveraars.

Al tekenend manipuleert en ontwerpt hij deze bloemen tot een nieuw en sterk ras: Fatal Flowers. De nieuwste grafische tekeningen uit deze serie zijn te zien in de Wiebenga silo.

Op woensdagavond 26 augustus geeft Henri van Nuenen een lezing en neemt hij de bezoekers mee in een wervelende show van zijn getekende wereld met zijn uitgesproken kleurpalettenMeer informatie hierover is te vinden op de website van De Compagnie: www.decompagnie.art

Vers gesneden gladiolen
Tijdens het slotweekend van de expositie maakt de kunstenaar ter plekke imposante bloemstukken met honderden vers gesneden gladiolen. Ook wordt dit weekend doorlopend de video-installatie Gladiooldansen vertoond.

De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 28 juni tot en met 30 augustus en is dagelijks te bezoeken. Maandag t/m vrijdag van 10.30 – 21.00 uur, zaterdag van 12.00 – 18.00 uur en zondag van 14.00 – 18.00 uur.

Zwaarddans Henri van Nuenen