Overlijden ‘Broer’ Wouters groot gemis voor Papgat

SINT-OEDENRODE – Hoewel velen wisten dat Christ Wouters, beter bekend als ‘Broer Wouters’, al geruime tijd ernstig ziek was, is zijn overlijden, zondagavond, toch als een klap ervaren door met name de carnavalsminnende inwoners van Rooi.
Overlijden ‘Broer’ Wouters groot gemis voor Papgat

(door: Jan de Jong)
Broer Wouters was één van de oprichters van ’t Skrothupke en twee jaar geleden werd hij, als eerste, benoemd tot ere-lid van deze vereniging.“En dat was meer dan verdiend, want hij stond altijd voor iedereen klaar. Je hoefde hem maar één keer iets te vragen en hij deed het onmiddellijk”, aldus Piet Habraken.
Broer Wouters was ook 15 jaar lang voorzitter van ’t Skrothupke en werd opgevolgd door Piet Habraken. “Broer Wouters is dus zo’n 50 jaar belangrijk geweest voor onze carnavalsclub, maar niet alleen voor onze club maar voor heel het carnaval in Papgat”.

En naast zijn inspanningen voor de carnavalswereld was Wouters ook een actieve ondersteuner voor zijn echtgenote, Jeanne Wouters, tijdens haar jaarlijkse deelname aan de vierdaagse in Nijmegen. Ook al meer dan 20 jaar. Jeanne liep daarbij mee en maakte reportages voor de omroep, “Ze stonden dan op de camping in Groesbeek en als Jeanne dan ging lopen ’s morgens, dan maakte Christ in een party-tent langs de weg alvast een grote pan soep en heel veel mensen uit Rooi wisten dat en kwamen bij hem langs”, aldus Habraken.

Christ Wouters wordt zaterdagmorgen begraven in Sint-Oedenrode.

Twee jaar geleden maakte Christ Wouters, vlak bij zijn woonhuis, een bankje dat hij, met ondersteuning van de gemeente, in de kleuren van de regenboog kon beschilderen. Als steun aan de LHBTI gemeenschap die steeds vaker toch weer negatief werd bejegend. Omroep Meierij maakte daar destijds een korte reportage over: