Overhandiging cheque Krollenloop 2019

VEGHEL - De Krollenloop 2019 ligt alweer lang achter ons. Eén dingetje moest de organisatie echter nog afhandelen. De overhandiging van een cheque aan het PieterBrueghelHuis. Het goede doel van de 6e editie. Vrijdag 12 juni overhandigden Joost Vlassak en Philip van den Brand namens de Stichting Krollenloop Veghel een cheque van maar liefst 4.000 Euro aan coördinator Karin Cornelissen, in aanwezigheid van enkele gasten van het PieterBrughelHuis.

Sportruimte voor kwetsbare mensen
Met het geld, dat bijeen is gebracht door deelnemers en sponsoren van de Krollenloop, wil het PieterBrueghelHuis een ruimte inrichten waar bezoekers kunnen sporten. De zolder van het Pieter Brueghel Huis is hiervoor al leeg gemaakt. Vooral door jongere bezoekers is volgens coördinator Karin Cornelissen aangegeven dat behoefte is aan een eigen sportruimte. Dit zijn mensen voor wie het door uiteenlopende oorzaken niet mogelijk is om naar een ‘gewone’ sportschool te gaan. Bijvoorbeeld mensen met hersenletsel of andere kwetsbaarheden. Als mensen vitaler zijn, nemen ze actiever deel aan andere sociale activiteiten en kan het zelfs ook bijdragen aan het vinden van een betaalde baan.

Volgende Krollenloop
Het bestuur van de stichting Krollenloop staat alweer in de startblokken voor de volgende editie die op de eerste zondag in november op de kalender staat. Volgens penningmeester Joost Vlassak is het bestuur al volop bezig: “Maar we moeten even wachten op wat het kabinet gaat beslissen over het weer oppakken van de evenementen. “Maar in principe Ja, 1 november, hele dag Krollenloop in Veghel, de lekkerste loop van heel Brabant”, zegt Joost Vlassak tot besluit.

Overhandiging cheque opbrengst Krollenloop 2019