'Over een paar jaar komt de Nederlandse bokskampioen uit Schijndel' (video)

SCHIJNDEL – Sinds een tijdje kan er gebokst worden in Schijndel. Bij Maradja Boxing Club wordt er al fanatiek getraind. Het is een bijzondere boksschool, want Joe Nsangou-Panjoundoro , de eigenaar, heeft flink wat ervaring.

“Ik ben 8 jaar profbokser geweest in Frankrijk,” vertelt hij in zijn nieuwe boksschool. “Daarna heb ik in dat land mensen getraind, en zelfs iemand Frans kampioen gemaakt. Uiteindelijk ben ik vanwege mijn vrouw naar Nederland gekomen. Zij komt hier vandaan.”
Inmiddels voelt Joe zich helemaal thuis in Schijndel, al was het voor iedereen wel even wennen. “Schijndel is natuurlijk heel anders dan Parijs. De mensen hier schrokken wel even van zo'n grote donkere jongen, maar inmiddels kent iedereen me en is het helemaal oké,” zegt hij lachend. 

Zelf gaat Joe de ring niet meer in. Hij wil zich volledig focussen op het trainen. Iets waar hij volgens zijn leerlingen erg goed in is. “Het is heel intensief, maar dat moet ook,” vertelt Thijs, één van de boksers die op dat moment aan het trainen is. “De sfeer is ook goed, en dat komt vooral door hoe Joe is, iedereen is daardoor heel positief.” Zijn vriend Luca sluit zich daarbij aan: “Ik kom wel eens met weinig energie binnen, maar dan ga je na de training heel enthousiast opgeladen naar buiten.”

Joe is erg ambitieus als het over de boksschool gaat. Als het aan hem ligt komt de Nederlandse bokskampioen over een paar jaar uit Schijndel. Hij heeft zelfs al iemand met veel talent gespot. “Ik heb één jongen hier trainen die heel goed kan boksen. Binnenkort hangen affiches van hem in het dorp", zegt hij lachend.