Ouderen teleurgesteld over verdwijnen eetpunten

Brabant Zorg gaat zich helemaal aan zorg wijden

MEIERIJSTAD – Ouderen in Boskant, Olland en Nijnsel zijn teleurgesteld dat Brabant Zorg definitief stopt met de maaltijdvoorzieningen.

Volgens de zorginstelling staat de zorg zo onder druk dat er keuzes gemaakt moeten worden. Brabant Zorg wil zich helemaal toespitsen op zorg bij mensen thuis en in de verzorgingshuizen.

Coronacrisis

In een brief schrijft de Raad van Bestuur van Brabant Zorg dat de coronacrisis tot nieuwe inzichten heeft geleid. Er moesten toen woonzorglocaties worden gesloten en de maaltijdservice moest tijdelijk worden beëindigd.

Voor Brabant Zorg brak niet alleen een hectische tijd aan, maar ook een tijd van bezinning op de eigen taak in een wereld die in rap tempo verandert. Na overleg met veel andere organisaties heeft Brabant Zorg besloten zich helemaal aan de zorg te wijden. Daar past de maaltijdvoorziening in de dorpen niet meer bij. Iedereen is welkom in de restaurants van de verzorgingshuizen maar het eten wordt niet meer gebracht.

Maarten Coolen, manager van Odendael zei dat hij best met de vrijwilligers van de eetpunten in gesprek wil om nog eens uit te leggen waarom Brabant Zorg deze keuze heeft gemaakt. Het zal het besluit niet veranderen.

In Boskant, Olland en Nijnsel zijn de mensen teleurgesteld met het besluit, Jeanne Wouters peilde de meningen in de dorpen en maakte onderstaande reportage.