Ouderen maken samen gouden dansvoorstelling (video)

VEGHEL – Samen dansen voor een goede gezondheid én om elkaar te leren kennen. Dat is het Gouden Dans project in de dansstudio van Phoenix Cultuur aan de Noordkade in Veghel. Elke woensdag komen veertig 65-plussers uit de regio samen om onder professionele begeleiding samen te dansen. In vier maanden tijd worden de deelnemers voorbereid op een echte dansvoorstelling in de Blauwe Kei.

Gouden Dans is een uniek maatschappelijk project van Gouden Dans, Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade in samenwerking met ONS Welzijn en Stichting Met Je Hart met als doel dus bewegen en eenzaamheid op afstand houden.

Aanstekelijk enthousiasme
De meeste deelnemers begonnen wat aarzelend, maar door de heerlijke muziek en het aanstekelijke enthousiasme van dansdocente en choreograaf Ireen Kurvers ontstond al snel een gezellige sfeer waarin hard en serieus gewerkt werd, maar ook veel gelachen. De ouderen zullen in totaal vijftien weken lang in twee groepen onder haar leiding repeteren.

Super
Het doel is de eindvoorstelling met de naam Super. Inspiratiebron voor die voorstelling is de periode eind vijftiger en begin zestiger jaren, de periode waarin de eerste supermarkten in Nederland geopend werden. De muziek én de dansen uit die periode vormen de basis voor de voorstelling. “Daar beginnen we mee”, vertelt Kurvers, “maar tijdens de lessen ga ik met de deelnemers in gesprek. Ze vertellen over hun achtergrond en van welke muziek ze houden. Daar laat ik me ook door inspireren. Zo ontstaat er een unieke voorstelling.”

De eindvoorstelling Super is op zondag 4 juni in de Grote Zaal van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.

Dansende 65-plussers in de dansstudio van Phoenix Cultuur aan de Noordkade in Veghel.
Fotograaf: Paul van Asseldonk