Ouderen eten gezellig bij andere mensen thuis

VEGHEL – Vrijwilligersorganisatie Met je Hart en Ons Welzijn zetten zich al jaren in om (eenzame) ouderen uit de vergetelheid te halen. Vooral in deze coronatijd met zijn lock downs hebben hun activiteiten een bijzondere toegevoegde waarde. De welzijnsorganisatie weet als geen ander welke ouderen een schouderklopje en een hart onder de riem goed kunnen gebruiken. De vrijwilligers van Met je Hart bellen met de regelmaat van de klok bij hen aan, gaan met de ouderen op stap of bieden hen een lunch of (thuis)etentje aan.

Weer meer dan in 2019
Dat gebeurde ook woensdag 17 november. Tijdens Heel Veghel Kookt stonden 42 thuiskoks achter het fornuis. Ze kookten voor in totaal 121 ouderen een maaltijd. Tevoren haalden ze de mensen op om ze thuis op een gezellig etentje te trakteren. In sommige gevallen samen met huisgenoten, waardoor de ouderen ook ‘andere praat’ hadden.

“Alleen aan tafel is één van de ergste dingen”
Zo konden Mevrouw Wuytenburg en de 97-jarige Heer Haans gezellig aanschuiven bij Rudolph en Jacqueline Cornelissen. Op het menu stond een lekkere broccolisoep met spekjes, gevolgd door een ovenschotel. De benodigde ingrediënten waren gesponsord door de stichting Gezondheidszorg, samen met de stichting Met je Hart en Sligro.

Mevrouw Wuytenburg vond het fijn dat ze te gast was. Enkele maanden geleden overleed haar man waardoor ze thuis alleen aan tafel zit. “Dat is één van de ergste dingen”, zegt ze. Ook de heer Haans zit dagelijks alleen aan tafel: “Daarom is het fijn dat men dit voor ons doet”.