Ouderen en vrijwilligers centraal in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Heel veel ouderen voelen zich eenzaam. En dat komt niet alleen vanwege de beperkingen door corona. Ook in normale tijden moeten ouderen dagelijks hardop tegen zichzelf praten om een keer een stem te horen. Gelukkig zijn er mensen die dit taboe willen doorbreken. Zoals de vrijwilligers van Met je Hart. In Veghel al jaren een bekend fenomeen. En sinds woensdag ook van start gegaan in Sint-Oedenrode met veertien blije gezichten tijdens een lekkere Brabantse koffietafel. In de 55 Plusshow van komende zondag komen niet alleen ouderen aan het woord maar ook een vrijwilliger. En een wethouder die supertrots is op het Rooise en Meierijstadse vrijwilligerskorps.

25 jaar Uurke Plat
Ook als lokale omroep mag je trotse momenten hebben. Zeker wanneer vrijwilligers/medewerkers uit eigen gelederen al vijfentwintig jaar wekelijks een radioprogramma, voor hun rekening nemen. We hebben het over het Brabantse muziekprogramma een Uurke Plat van Piet Pels en zijn technicus Peter de Laat. Zaterdag vieren zij hun feestje in ’t Spectrum in Schijndel met maar liefst 48 Brabantse artiesten. Natuurlijk nemen we daar een kijkje en maken er voor zondag een reportage.

Help mee: Make a Memory
We hebben ook een goed doel in het programma. Make a Memory. Om hiervoor geld op te halen organiseert Frank Giesbers op zondag 17 oktober een wielertoertocht vanuit Eerde. Dit sportieve evenement is natuurlijk ook geschikt voor de 55 Plussers. Er zijn namelijk vier afstanden. Daarover en wat Make a Memory inhoudt, vertelt Frank in onze uitzending.

De pastoorsmeid op vrijersvoeten
Natuurlijk vergeten we onze vaste medewerkers niet te noemen. Antoon Buiting vertelt in zijn Meierijs Verhaal over de pastoorsmeid die op vrijersvoeten gaat. Sonja van den Heuvel zat de afgelopen week met haar neus in de boeken om leestips te geven en Hans F Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij verrast ons met zijn Gedicht van de Week. En denk nou niet dat je alleen naar verhalen moet luisteren. Onze muziekredacteur van ver onder de 55 Plus, stelde weer een mooie muzieklijst samen met nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Met een Top 3 zelfs uit 1966. Zijn tip: Duik zondag tussen 11.00 en 13.00 uur niet onder maar stem af op de 55 Plusshow op radiozender OSR 920 Omroep Meierij.