Oude tijden herleven bij Oldtimerrit op Hemelvaartsdag (video)

SCHIJNDEL - Na twee jaar van afwezigheid was het op Hemelvaartsdag weer gezellig druk met oude voertuigen bij Sporthal De Dioscuren in Schijndel. De traditionele rit werd georganiseerd door de Historische Werk- en Voertuigen Club (HW&VC). De rit voor auto's, motoren, bromfietsen en specials van 25 jaar of ouder trok veel belangstelling.

HW&VC
Hans Roelofs van de Historische Werk- en Voertuigen Club is superblij dat de oldtimerrit weer georganiseerd kan worden: “We hebben wel geprobeerd het een beetje klein te houden door weinig te adverteren. Het moet voor iedereen leuk blijven, vooral voor onze leden.”

Messerschmitt
Mevrouw Dianne van Uden uit Boekel is een echte Messerschmitt fan: “Het was mijn droom om een Messerschmitt te rijden. Na lang zoeken hebben we er een gevonden. Een bak schroot. Mijn man heeft die helemaal gerestaureerd en opgeknapt en nu rijden we wekelijks, zeker met het mooie weer een tochtje.”

Zien en gezien worden
Voordat de rit van start ging kon het publiek zich verwonderen over de oude voertuigen en kennis maken met de trotse eigenaren. Er waren talrijke bromfietsen van allerlei merken, maar de Duitse merken Kreidler en Zündapp voerden de boventoon. Naast oude auto’s waren er ook legervoertuigen en een kleine camper te bezichtigen. De route van ongeveer 80 km voerde langs landelijke wegen in het Brabantse landschap.

Dit item wordt vanaf dinsdag 31 mei uitgezonden op het TV kanaal van onze omroep. Het is dan te zien direct na de nieuwsuitzending RondOM.

Veel belangstelling bij Oldtimerrit
De Messerschmitt van Dianne en Theo van Uden
Oldtimerrit met bromfietsen
Veel oldtimers