'Oude mensen kunnen niet met zware kliko sjouwen'

SP kritisch op inzameling huisvuil in de winter

MEIERIJSTAD – De SP in Meierijstad maakt zich zorgen over mensen die volgens de partij met zware kliko’s moeten sjouwen terwijl ze dat helemaal niet kunnen.

Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw is het ophalen van huisvuil veranderd. Dat begrijpen de socialisten. Het valt niet mee voor de mensen van afvalverwerker Van Kaathoven. De straten liggen vol sneeuw en het is glad. Dat zijn geen fijne werkomstandigheden.

Rode sticker

Daarom wordt iedereen gevraagd de kliko aan één kant van de straat te zetten. Ook daar heeft de SP begrip voor. Wie de kliko toch voor z’n eigen deur zet ziet dat daarop een sticker is geplakt dat die aan de andere kant neergezet had moeten worden. Als de afvalbak de volgende keer weer aan de eigen kant van de straat staat wordt er een rode sticker op geplakt en wordt hij niet meer geleegd.

Dat gaat de SP te ver. “Lang niet iedereen is lichamelijk in staat om ver te lopen met een zware kliko,” aldus de partij. Er zijn klachten binnengekomen bij de partijafdeling. Een voorbeeld: “Meneer woont op een pleintje met 11 woningen in Schijndel. Gemiddelde leeftijd van de bewoners is tussen de 70 en 85 jaar. Deze meneer moet vanaf de poort in de tuin dik 100 meter lopen om zijn kliko aan de doorgaande straat neer te zetten.”

Dat kan volgens SP-fractielid Tonnie Wouters toch niet de bedoeling zijn. Daarom wil ze opheldering van burgemeester en wethouders.

Tonnie Wouters