Oud directeur Anton Kristen van Bolsius overleden

SCHIJNDEL - Oud directeur Anton Kristen, de vader van de hudige directeur Vincent Kristen, van Bolsius in Schijndel is zaterdag j.l. overleden. Bij Bolsius hangt om die reden de vlag half stok.

Antonius Bernardus Johannes (Anton) Kristen, die 92 jaar oud is geworden, kocht Bolsius op in 1978. Kristen was toen eigenaar van kaarsenfabriek Kristen in Boxmeer, een kaarsenfabriek die is voortgekomen uit de kaarsenfabriek die in 1862 is opgericht in het Twentse Deurningen. En Kristen was dus als kaarsenfabriek zelfs iets ouder dan Bolsius.
Anton Kristen had in zijn bedrijf in Boxmeer al regelmatig contact met Bolsius en met name met directeur Oteman. En toen Bertus Bolsius in 1978 het bedrijf te koop aan bood omdat er geen bedrijfs-opvolgers waren in de familie Bolsius, kocht Anton Kristen de Schijndelse kaarsenfabriek op.

Omdat de naam Bolsius echter beter bekend was, zeker ook in het buitenland, besloot Anton Kristen om niet verder te gaan onder de naam Kristen, maar bleef de naam Bolsius behouden.
De uitvaartplechtigheid van Anton Kristen is vrijdag 29 april in Boxmeer.