Oscarwinnaar Parasite bij Filmclub Schijndel

SCHIJNDEL - Filmclub Schijndel vertoont 18 februari de Oscar-winnaar ‘Parasite’, een Zuid-Koreaanse film die nu al de meest succesvolle Aziatische film ooit in ons land is.

Winnaar van de Gouden Palm in Cannes 2019 die nu ook vier Oscars binnengehaald heeft voor onder meer Beste Film, Beste niet-Engelstalige film en Beste Regie. Het is de eerste niet-Engelstalige film ooit die de hoofdprijs op het Oscargala krijgt.

Scherpe sociale satire
In ‘Parasite’ probeert een werkeloos gezin langzaam maar zeker met list en bedrog zijn intrede te doen in het leven van een rijke familie. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. De onvoorspelbare mix van scherpe sociale satire, gitzwarte komedie en duistere thriller maakt van ‘Parasite’ een niet te missen, indringende en gelaagde parabel over hedendaagse klassenongelijkheid.

Geen gemakkelijke film
Met een zorgvuldig gebalanceerd verhaal, adembenemende beelden vol rijkdom en symboliek, en gesteund door een fantastische cast, houdt de Zuid-Koreaanse schrijver-regisseur Joon-Ho Bong je geboeid tot aan het bittere, indringende einde. ‘Parasite’ is geen ‘gemakkelijke’ film, al wordt hij ‘een grappige en messcherpe zwarte komedie’(NRC) of ‘tragikomisch’ (de Filmkrant) genoemd. Duidelijk is wel dat je de film gezien moet hebben.

Uitgebreide informatie staat op de website van Schijndelfilm.