Organisatie opgelucht: Buffelrun Boerdonk kan gewoon doorgaan

BOERDONK – De organisatie van de Buffelrun in Boerdonk heeft blij gereageerd op het feit dat het evenement in het weekend van 3, 4 en 5 september door kan gaan.

Hoewel er nooit echt sprake van was dat het niet zo mogen heeft de gemeente maandag de laatste stempels gezet. “YES YES YES! We hebben groen licht/witte rook”, schrijven de organisatoren op hun Facebookpagina.

Veel evenementen hingen de afgelopen weken aan een zijden draadje. Paaspop bijvoorbeeld mocht niet doorgaan. De Buffelrun is een heel ander evenement met sport en vertier waarvoor andere regels gelden.

Verlossende woord

Toch hebben de organisatoren even in hun rats gezeten. Maandag kwam definitief het verlossende woord. De Familyrun op zaterdag en de Buffelrun op zondag kunnen doorgaan. Voor het horecaterrein moeten bezoekers een geldig corona toegangsbewijs overleggen.

De Family Buffelrun is op zaterdag 4 september. Ouders kunnen met hun kinderen vanaf zes jaar vier of zes kilometer lopen.


De grote Buffelrun vol obstakels is op zondag 5 september. Daarvoor geldt een minimum leeftijd van zestien jaar en de afstanden bedragen zes of twaalf kilometer.

Op vrijdag 3 september is er voor de tweede keer het Buffelrun Tribute Festival. Daar treden bands op die een hommage brengen aan U2, Creedence Clearwater Revival en Tina Turner. Daarvoor gelden de bekende coronaregels, zoals toegangsbewijzen, een maximaal aantal bezoekers en vaste zitplaatsen.

Fight Cancer Night

Op zaterdagavond 4 september is er op ’t Weike in Boerdonk de Fight Cancer Night. Dat is een evenement waarbij ondernemers (of hun medewerkers) uit Meierijstad letterlijk met elkaar op de vuist gaan. Ze mogen deelnemen als ze daarvoor een bepaald bedrag betalen. De organisatoren streven naar een opbrengst van 25.000 euro voor de kankerbestrijding.

Buffelrun (archieffoto)