Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in Schijndel

SCHIJNDEL - gemeente Meierijstad en Woonmeij stellen in hoog tempo 16 woningen beschikbaar gesteld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De woningen aan de Eikenstraat, Hertog Jan 2 laan, Lindenstraat en Wilgenstraat in Schijndel worden vanaf vrijdag 25 maart geschikt gemaakt en ingericht. Op 1 april kunnen ze in gebruik worden genomen. De eerste zorg is erop gericht hen nu de rust te gunnen van een veilige plek, een bed en te voorzien in hun eerste levensbehoeften.

 

Burgemeester Kees van Rooij is blij met de grote betrokkenheid van samenwerkingspartners en inwoners in zijn gemeente. “Het aanbod van Woonmeij is daar een goed voorbeeld van. Deze tweede opvanglocatie kan ook een grote groep vluchtelingen huisvesten. Ik ben er trots op.” Volgens Mark Wonders, directeur-bestuurder Woonmeij is het belangrijk om in een noodsituatie meteen te handelen. “Dat doen we graag voor de vluchtelingen uit Oekraïne. We gaan direct aan de slag om de woningen gereed te maken zodat er een goed onderkomen is.”

 

Volgende stappen
Welke personen naar Schijndel komen en wanneer precies, is nu nog niet bekend. Waarschijnlijk zijn het vooral veel vrouwen met kinderen. Naast het bieden van dit onderdak wordt ook gekeken welke volgende stappen nodig zijn, zoals ondersteuning op het gebied van welzijn, bijvoorbeeld kinderopvang, het aanbieden van traumaverwerking, onderwijs, en allerlei andere ondersteuning.
Logo gemeente Meierijstad